Zeynep Kılıç Yazdı: Birileri Mutfakta Biz de Balkonda

15.05.2023

Seçimler bir demokrasi şöleni içerisinde biter ve böylece bizi sağdan sola yalpalayan sübjektif şişirilmiş anketeler de buhar olup uçar gider.

Çok merak ederdim bu anketlerin seçimlere nasıl sirayet edeceğini. Bir kısım muhalif cenahın anketleri millet ittifakının adayı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu açık ara ile şampiyon yapmaları siyaset aranasında şu an için gerçeklikten uzak kalakaldı denilebilir.

Fakat yine de müsabaka hala bitmemiştir balkon konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan durmak yok yola devam der gibi nerde ise ikinci bir start vermiş bulunmaktadır.  Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerde en yakın rakibimize 2,6 milyon civarında fark attık. Kesin sonuçların açıklanmasıyla bu rakamın çok daha yükseleceğine inanıyorum. Seçimin ilk turda bitip bitmediğini bilmiyoruz. Şayet milletimiz tercihini seçimin 2. tura kalmasından yana yaptıysa onun da başımız üstünde yeri var diyerek meydan okur gibiydi.

Seçim kampanyası boyunca da Cumhurbaşkanı sana söz kampanyasının tam aksine sözün uçtuğunu eserlerin daim kaldığını genellikle şöyle bir kampanya ile Kâmil odur ki koya dünyaya eser eseri olmayanın yerinde yeller eser diyerek yürüttü. Ve seçimlerin nihayetine bakıldığında bu sözlerin kısmen de olsa tuttuğu görülebilmektedir. Sonuçlara bakıldığında neymiş demek ki milletin ekseriyeti patates, soğandan değil TOGG’tan yana inisiyatif kullandığı doğruymuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun soğan patates üzerinde kurulu mutfağına karşın, mutfak üzerinden kendisine yöneltilen okları ters çevirerek seçim arifesinde nerdeyse şehir başına o şehrin baş harflerinden oluşan plakalarla birer TOGG arabasını göndererek milletle buluşturdu.

TCG Anadolu gemisini İzmir’de sahilde demir attırarak halkla buluşturdu. Doğal gaz vs. derken  beğeniriz beğenmeyiz durmadan duraksamadan büyük projelerle hamle üzerine hamle yaptı. Yedi düvele meydan okur gibi yedili ittifaka kafa tuttu. Ve aramızda kalsın kazanıyoooooooruz erken zafer naralarını şu an için askıda bıraktı.  

Türk solu ve Kürt solu oylarının yek vücut olmasına rağmen tek turda bu işi bitireceğiz vaatlerine rağmen sonuçlar muhalefet açısından iç açıcı olmayıp kendi aleyhlerine dönmüş vaziyettedir.

Seçimin bitip bitmemesine rağmen cumhur ittifakı bir zafer içinde balkon konuşmasını şecaatle yapmaya çalıştı.

Erdoğan konuşmasında henüz sonuçlar kesin olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Hem yurtiçi oylarının gayri resmî sonuçlarının belli olmasının hem yurtdışı oyların sayımının biraz daha vakit alacağı anlaşılıyor. Tabi biz fersah, fersah geride olduklarını kendilerinin de bildikleri bir tabloyu öndeyiz diyerek anlatarak milleti bir kez daha muhtemelen son kez kandırmaya çalışanlar gibi değiliz.

Biz milletimize karşı hep harbi ve hasbi olduk.  Milli iradenin tezahürünü bekliyoruz. Ne olursa olsun yeni güne seksen beş milyon kardeş olarak girdik mi? Dikkat edin biz teröristlerle kol kola olmadık.

Biz Diyarbakır’daki Kürt kardeşlerimizin ölümüne neden olan seloyla beraber olmadık.

Biz kandilden talimat alanlarla beraber olmadık.

Değerli kardeşlerim biz talimatı sadece rabbimizden alırız, milletimizden alırız, diyerek balkondan gür bir seda ile seslendi durdu…

Bu yazıda yer alan fikirler yazara aittir. Farklı Bakış’ın bakış açısını yansıtmayabilir.

Zeynep Kılıç’ın Tüm Yazıları

Önerilen Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.